На Набережну знову повертаються плавучі ресторани?


Замість плавучого ресторану "Хуторець" на вул. Набережно-Хрещатицькій, який прибрали з набережної Дніпра як незаконно встановлений плавзасіб, з’явися новий під назвою "Кают-компанія".

Про це повідомив депутат Київради Олександр Бригинець.

"Складається враження, що київська влада звільнила акваторію Дніпра від "чужих" бізнесменів, щоб заселити її "своїми", - обурений Бригинець. 

Депутат розповів, що рішенням Господарського суду від 23 липня 2010 року ТОВ "Альтана" (власник плавучого ресторану "Хуторець") зобов’язане було звільнити самовільно зайняту земельну ділянку водного фонду площею 650 кв. м..

Однак, через деякий час на місці звільненого судном "Хуторець" причалу з’явився інший плавзасіб під назвою "Кают-компанія" з рестораном, готелем, сауною та іншими розважальними об’єктами.

Бригинець направив запит до голови Київської адміністрації Олександра Попова з проханням надати відповідь, чим керується КМДА у прийнятті рішень щодо демонтажу та видалення з акваторії Дніпро одних суб’єктів господарювання, і встановлення на тому ж місці аналогічних плавзасобів інших суб’єктів господарювання. 

Як відомо, у 2009 році Київська транспортна прокуратура подала 11 позовних заяв до Господарського суду Києва про визнання недійсними договорів користування причалами суб′єктами господарювання, які надають свої послуги у сфері громадського харчування та відпочинку в акваторії Дніпра. А також вимагала звільнити самовільно зайняті земельні ділянки водного фонду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ