Накриття над лінією метро біля "Гідропарка" не буде


Київрада задовольнила протест прокурора Дніпровського району від 31 травня скасувала своє рішення про виділення землі ТОВ "І.Р.Б." для будівництва та експлуатації накриття над Святошинсько-Броварської лінії метро.

За відповідне рішення на засіданні 1 грудня проголосували 98 депутатів, повідомляє УНІАН.

Згідно з документом, йдеться про чотири земельні ділянки загальною площею понад 4 га (три з них – площею 3,27 га, 2,34 га і 0,51 га – були передані ТОВ "І.Р.Б." в оренду на 25 років і одна – площею 0,26 га – на 5 років) для будівництва накриття на д метро з приміщеннями торговельно-офісного та розважального призначення на просп. Броварському (біля станції "Гідропарк").

У протесті прокуратури зазначалось, що рішення Київради від 27 листопада 2008 року суперечить Земельному кодексу, законам "Про планування і забудову територій", "Про основи містобудування", "Про державну експертизу землевпорядної документаці", а також Програмі комплексного розвитку столиці, а отже, підлягає скасуванню.

У щойно прийнятому рішення міськради йдеться, що договори оренди земельних ділянок між Київрадою та товариством "І.Р.Б." до цього часу не були укладені.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ