Янукович дав орден Алієву. За одоробло на Театральній?


Президент Віктор Янукович нагородив орденом "За заслуги" ІІ ступеня Вагіфа Алієва.

Про це йдеться у відповідному указі глави держави.

"За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток незалежної Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю постановляю: наголо родити орденом "За заслуги" ІІ ступеня Алієва Вагіфа – благодійника", йдеться в тексті указу.

Як відомо, Вагіф Алієв виступив одним з меценатів, які "подарували" Києву скандальну будівлю біля метро Театральна.

Проти цього будівництва упродовж 5 років борються столичні мешканці.

У 2007 році будівництво на вулиці Б.Хмельницького визнали небезпечним для метро. Тоді Київрада скасувала рішення про виділення землі під забудову, яке згодом оскаржив забудовник.

Наприкінці 2010 року будівельні роботи на Театральній відновили і швидко вигнали ще 2 поверхи будівлі. Подейкували, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті".  

Коли міська влада пообіцяла боротися з незаконними забудовами, голова Київської адмінстарції пообцяів знести скандальну будівлю. Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

2 лютого 2011 року міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов заявив, що Кабінет міністрів докладе всіх зусиль, щоб зупинити скандальне будівництво.

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул. Б.Хмельницького.

Однак, врешті-решт будівлю вирішили зберегти, аргументуючи тим, що на знесення необхідно 50 мільйонів гривень, а у міста їх немає.

Пізніше, як повідомляли у київській мерії, двоє дарувальників – Вагіф Алієв і Вадим Столар – створили підприємство, яке викупило земельну ділянку і об’єкт незавершеного будівництва і подарувало їх місту. Влада вирішила розмістити у скандальній будівлі Музей історії Києва.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ