Головред київської газети каже, що не розкрадав бюджетних грошей


Петро Щербина, який у 2008-2010 роках працював головним редактором газети "Українська столиця", оскаржуватиме порушення проти нього кримінальної справи.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді. Київ".

"Редагуючи газету "Українська столиця", я не здійснив жодного порушення чинного законодавства. Саме тому я однозначно оскаржуватиму постанову про порушення кримінальної справи. Говорити про перспективи цієї справи безглуздо, адже сьогодні тільки почалося досудове слідство, а після цього ці факти мають бути підтвердженими в суді", - сказав Щербина.

Він додав, що оприлюднена 1 грудня заява прес-служби міліції Києва "суперечить чинному законодавству, адже вину тієї чи іншої особи встановлює виключно суд, а не відділ громадських зв’язків столичної міліції".

"Редакція "Української столиці"  завжди працювала виключно із затвердженим кошторисом, а кошторис затверджував начальник управління по взаємодії зі ЗМІ Київської адміністрації. Якщо нам затвердили кошторис, а ми працювали в його рамках, то до де тут порушення закону?", - сказав Щербина.

Він також наголосив, що "журналісти "Української столиці" по півроку не отримували заробітну плату, і всі рахунки редакції були заблоковані на підставі судових рішень через боргові зобов'язання попередніх періодів".

"Тому, коли всі журналісти фактично виживали через невиплату коштів, не було жодних підстав порушувати чинне законодавство", - підсумував Щербина. 

Як відомо, 30 листопада прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо колишнього головного редактора газети "Українська столиця" Петра Щербини за розтрату 1,5 мільйона бюджетних гривень у 2008-2010 роках.

Раніше Державна виконавча служба заарештувала майно та рахунки муніципальних газет Київради "Вечірній Київ" та "Українська столиця". 

Петро Щербина був головним редактором "Української столиці" у 2008-2010 роках. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ