Редактор київської газети може сісти на шість років?


30 листопада прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо колишнього головного редактора газети "Українська столиця" Петра Щербини.

Його обвинувачують у тому, що, він, зловживаючи службовим становищем, упродовж 2008-2010 років здійснив нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

Справу порушено за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів) Кримінального кодексу.

"Перевіркою встановлено, що, в порушення Бюджетного кодексу, в період 2008-2010 років із загальної суми асигнувань, отриманих із загального фонду бюджету міста Києва, понад 1,5 мільйона гривень посадовцем використано на покриття витрат, не пов’язаних з випуском газети "Українська столиця", відзначили в міліції.

Санкції згаданих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років (ч. 2 ст. 364) та від 2 до 5 років (ч. 2 ст. 210).

Як відомо, раніше Державна виконавча служба заарештувала майно та рахунки муніципальних газет Київради "Вечірній Київ" та "Українська столиця". Тоді адвокат Анастасія Москаленко заявляла, що відповідно до даних, оприлюднених на офіційному сайті КМДА, в.о. головного редактора газети "Вечірній Київ" є Роман Костриця, а в.о. головного редактора газети "Українська столиця" є Петро Щербина.

Водночас сам Щербина пізніше заявив, що більше не є в.о головного редактора газети.

"З січня 2011 року я не є ані в.о., ані головним редактором газети "Українська столиця". Відповідно дана інформація щодо мене є недійсною, а дані на сайті газети - застарілі", - сказав Щербина.

Він очолював "Українську столицю" у 2008-2010 роках.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ