Екс-депутата блоку Черновецького оголосили в розшук


Прокуратура Києва порушила дві кримінальні справи проти депутата Київради Анатолія Чуба, самого ж політика оголосили в розшук.

Про це "Сегодня" повідомив прокурором Києва Анатолій Мельник.

"Зараз прокуратура Києва розслідує дві кримінальні справи проти Анатолія Чуба. Обидві по ст. 364 (зловживання службовим становищем). Одна стосується приватизації приміщень (по вул. Червоноармійській), друга — відчуження комунальної власності (акції "Київміськбуду", "Київводоканалу", "Київгазу", "Київхімволокна" та ін.). Зараз Чуб у розшуку", - сказав прокурор.

Він додав, що слідчі вже отримали рішення суду на його затримання й доставку до суду для обрання запобіжний заходу.

"Оскільки Чуб зараз ухиляється від слідства, прокуратура буде наполягати на утриманні його під вартою", - сказав Мельник.

За словами джерела видання у Київраді, Чуб зараз у Грузії, добре себе почуває.

Прокурор у свою чергу запевнив, що якщо ці дані підтвердяться, то прокуратура звернеться до грузинських колег із проханням затримати й екстрадувати депутата.

У цілому, за словами Мельника, проти чиновників Київської адміністрації і Київради порушено 12 кримінальних справ.

"Вони стосуються власності й землі. Зараз ми розслідуємо дві справи, по яких проходять три посадові особи Оболонської і Святошинської РДА, що незаконно приватизували приміщення", — підсумував прокурор Києва.

Як відомо, Чуб був членом фракції Блоку Черновецького у Київраді (саморозпустилася у вересні 2011 року), він також був начальником Головного управління комунальної власності Київміськдержадміністрації.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ