Нахабні vip-и відбирають у киян Дніпро



Скриншот з відео

А на Осокорках триває битва за Дніпро: дачники кооперативу "Вишеньки" воюють зі своїми заможними сусідами.

Жадібні і нахабні багатії, попри закон, перекрили людям вихід до річки, повідомляє телеканал Сіті.

На єдиний клаптик пляжу, де ще можуть відпочити дачники "Вишеньок" можна пройти двома шляхами: бо йти 1,5-2 км вздовж лінії, або через хвіртку з милості багатих сусідів.

Але все йде до того, що вже наступного сезону і цей шматок землі обгородять парканом для VIP-будівництва.

За словами адвоката дачників, Тетяни Кілічевої, люди вже три роки добиваються того, щоб мати три проходи до Дніпра і вільно користуватися прибережною смугою.

Скриншот з відео 

У Бориспільській адміністрації кажуть, що про конфлікт вперше чують. І традиційно обіцяють розібратися. Щоправда, не скоро.

"Буде створена комісія з залученням всіх контролюючих органів, інших відомств, за згодою прокуратури, з виїздом на місце", - запевнив заступник голови Бориспільської РДА Сергій Бомчак.

Мешканці ж тим часом вже підписали звернення до генпрокурора та Державної екологічної інспекції.

 Біля Дніпра виросли дорогі маєтки, а люди втратили пляж. Скриншот з відео

Телеканал відзначає, що за пляж люди воюють давно. Кілька років тому у дачному кооперативі стали з'являтися маєтки, і багатії Дніпро собі відгородили. Три роки тому обурені сусіди гуртом пішли до Бориспільського суду, але там за справу не взялися.

"За словами судді, підстав для порушення справи немає, але стаття196 говорить, що не мають права утискати мої права. Є також Водний кодекс, який забороняє будівництво біля великих водойм ближче ніж за 150 метрів до води", - обурився дачник Володимир Форосанко.

 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ