Готовність до Євро: "Бориспіль" знає англійську лише на трійку



Фото zazzle.com

Столичні волонтери влаштували мовну перевірку в одному з терміналів аеропорту "Бориспіль". Тест головні повітряні ворота міста не пройшли: англійську там знають лише на трійку, повідомляє телеканал "Сіті".

Іноземний гість зможе вільно спілкуватися лише з касиром та продавцем сувенірів.

Волонтер Ганна, яка за легендою буда англійкою, змогла без проблем придбати квиток, не говорячи ні слова українською чи російською.

Але, на жаль, не змогла допроситися лікаря в аптеці.

"Я не розумію, дівчата", - безапеляційно відповіла аптекар.  

До готелю дістатися теж складно – таксисти англійської не розуміють. А дехто замість спробувати з'ясувати – перед носом закриває двері.

Ще менш привітні міліціонери – вони не те що не намагаються зрозуміти – просто відвертаються, коли чують чужу мову.

І це попри вихваляння столичної влади, що міліція вже мову вивчила.

"У КМДА повідомили, що міліціянти вже говорять англійською і не потребують допомоги волонтерів. Мовляв, уже три тисячі правоохоронців розмовляють англійською", - розповів волонтер Микола Воробйов.

Тим часом у прес-службі "Борисполя" кажуть. що футбольних фанів приймуть гостинно. Для них навіть збудують окремий термінал, де працюватимуть лише англомовні співробітники.

"Гостей Євро ми тут приймати не будемо. Буде приймати окремий термінал, де також будуть вивішені вказівники, в тому числі англійською мовою. Ми набираємо новий персонал, який вже знає англійську мову", - сказала прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова.

Однак, відзначає телеканал, ціни в аеропорту на каву і їжу вже, як для іноземців, бо нашому брату тут їсти дорого.

"Ціни однозначно неправильні. Я недавно був у Стамбулі, там значно краще. Там представлена європейська, східна кухня, а в нас що – два бутерброди, три котлетки", - сказав пасажир Мирослав Кучера.

Попри все до Євро – ще цілих 190 днів, тож є ще час і англійську вивчити, і сервіс покращити.

Активісти ж незабаром планують "проінспектувати" аеропорт "Київ" і головні вулиці столиці.

Вони додають, обслуговуючий персонал, медики і міліція будуть змушені якось розмовляти з іноземцями, бо волонтерів на всіх не вистачить. Нині з потрібних 6000 волонтерів набрали приблизно 500, а з передбачених на їх підготовку 40 мільйонів гривень виділили лише сім. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ