Перед мостом Патона з'явиться розв'язка-турбіна. ФОТО



Фото "Сегодня"

Біля моста Патона і Дніпровського спуска кипить робота з будівництва нових трас. Їх обіцяють здати у травня наступного року.

Поки ж будівельники жартують: у випадку з розв'язкою біля моста Патона без "100 грамів" не розберешся, пише "Сегодня".

У їхніх словах є зерно істини, адже трирівневу розв'язку (турбіна) у формі кільця, яку зводять біля моста Патона, будують у Києві вперше.

Проектанти вважають, що вона дозволить потокам авто не перетинатися, але з нею дійсно непросто розібратися.

"Над Набережним і Наддніпрянським шосе будуються шляхопроводи, а в насипі під мостом Патона й бульварі Дружби  Народів робимо тунелі. І все з'єднується в кільці. А всередині кільця ми ще робимо "турбіни" для здійснення лівих поворотів", — розповів нам проектант інституту "Київпроект" Рашид Халілов.

Тим, хто їде з боку Наддніпрянського шосе й збирається повернути праворуч до моста Патона, потрібно повернути в окремий перший правий поворот. Тим, хто їде на Дружби Народів, потрібно на другий правий поворот і виїхати на кільце.

Фото "Сегодня" 

З першого правого повороту заїхати на кільце не вийде.

Нині вже закінчені бурові роботи на одному тунелі, на другому — наближаються до кінця, розповів заступник директора "Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Микола Васильцов.

Також закінчують бетонувати опори естакади, яку будівельники вже прозвали горбом, на перетинанні Набережного шосе й Дніпровського спуска.

Зараз там стоїть світлофор і гальмує рух. Але вже влітку водії, які їдуть від моста Патона, будуть заїжджати на естакаду й виїжджати на першому перехресті Дніпровського спуска.

Фото "Сегодня" 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ