У Кличка кажуть, що Попов шантажує суд, щоб не знижувати комунальні тарифи


Столична влада тисне на апеляційний суд, аби той не скасував незаконні тарифні розпорядження КМДА.

Про це свідчать заяви голови міської адміністрації Олександра Попова, в яких він фактично лякає киян житлово-комунальним колапсом, заявили у фракції "Удар" Віталя Кличка.

"Це очевидна спроба вкотре шантажувати не лише киян, але й судову систему. Логіка чиновників вражає – спочатку вони порушують закон, потім  відмовляються повертати киянам зайво сплачені кошти, а на додаток ще й лякають людей апокаліпсисом", - сказали у фракції.

Водночас депутати наголосили, що розповіді ж про житлово-комунальний колапс, який настане у разі відміни тарифів, не мають сьогодні під собою жодних підстав.

Між тим, депутати зазначили, що Віталій Кличко неодноразово вигравав суди, які визнали незаконними тарифні розпорядження КМДА, однак досі не покарані чиновники, які готували та підписували ці документи.

"На превеликий жаль, нова команда в КМДА стала на шлях своїх попередників, хоча сама нібито нещадно критикує тих за безвідповідальність. Але як бачимо, публічна критика – це одне, а реальні справи – зовсім інше", - говорять у фракції.

"Шкода, що КМДА вперто не хоче визнавати власні помилки. Хоча сам Олександр Попов публічно обіцяв на сесії Київради, що виконає будь-яке рішення суду. Однак це питання лежить не лише в морально-етичній чи політичній площині, але й у правовій. Адже свідоме невиконання рішення суду тягне за собою кримінальну відповідальність", - підкреслили в "Ударі".

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва 31 жовтня визнав незаконними та нечинними два розпорядження КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів з 1 червня 2011 року. Згідно з розпорядженням КМДА, тарифи підвищились у порівнянні з попередніми на 140%, на гаряче водопостачання – на 75%, на холодне водопостачання – на 65%.

Після цього голова Київської адміністрації Олександр Попов заявив, що виконання рішення суду щодо скасування незаконних тарифів на компослуги призведе до зупинки надання цих послуг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ