Присяжнюк поділиться з Поповим Вишгородським районом



Фото з сайту КМДА

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк прогнозує, що питання про розмежування території столиці та області буде вирішено до кінця поточного року.

Про це він заявив 25 листопада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цілому, я думаю, що до кінця року ми маємо сісти за стіл переговорів (із керівництвом КМДА) i протокольно вирішити це питання", - заявив губернатор Київщини.

Водночас він зазначив, що точно встановленого терміну для вирішення цього питання немає:

"Триває робочий діалог. Він може тривати i місяць, i два".

За словами Присяжнюка, робоча група Київською міської та Київської обласної адміністрацій вже погодили в цілому практично всі позиції.

"Ми погодили вже майже 24 позиції. Дві позиції не погоджено – це межі Коцюбинського (селище, оточене з усіх боків лісом, що належить КМДА, анклав у межах Києва)", - повідомив губернатор.

За його словами, документація часів СРСР свідчить про те, що смт Коцюбинське належить до території Київської області.

"На сьогодні позови перебувають у судах, ми їх уже виграли, i це питання буде предметом обговорення. Ми сідатимемо з Олександром Поповим i говоритимемо про те, як вийти з цієї ситуації", - зазначив Присяжнюк.

Він також повідомив, що Київська область дала згоду на те, щоб у межі Києва було зараховано низку островів, зокрема Муромець та Великий на північній околиці столиці, які необхідні для того, щоб вирішити питання з водопостачанням Києва та області. Крім того, Київська область має намір передати Києву частину Вишгородського району, на території якої розташовані споруди "Київводоканалу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ