Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ecf761ab0f14/
Українська правда
Київ

Столичні пам'ятки попадають одна за одною?

25.11.2011  12:03


Фото pamjatky.org.ua

Головне управління охорони культурної спадщини просить виділити у 2012 році на охорону пам’яток 35 мільйонів гривень на підтримання столичних пам’ятників у належному стані.

Однак, за словами депутата Київради від БЮТ Олександра Бригинця, влада на ці цілі не передбачила ні копійки.

"2010 році на охорону, реставрацію та збереження пам’яток бюджетом Києва було передбачено близько 17 мільйонів гривень, а виділили менше 1 мільйона гривень. У 2011 році – близько 8 мільйонів гривень, а виділили лише 693 тисячі гривень, з яких управління переважно погасило заборгованість за проведені роботи з 2008 року. На 2012 рік кошти по статті охорони пам’яток не заплановані взагалі", - розповів депутат.

Колона Магдебурського права - одна з пам'яток, які найбільше потребують допомоги. Фото mapia.ua

Він додав, що на сьогодні, за інформацією профільного управління, через відсутність реставраційних робіт в критичному стані знаходяться Караїмська кенаса, колона Магдебурзького права та дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря.

"І київська влада, і забудовники на сьогодні роблять однаково значні внески в повне знищення Києва. Забудовники руйнують пам’ятки з одного боку, а з іншого – київська влада не фінансує утримання навіть найважливіших пам’яток в належному стані", - переконаний Бригинець.

Небезпека також нависла над Караїмською кенасою. Фото panoramio.com


Депутат наголосив, що окрім зазначених пам’яток у столиці існує масштабна проблема з руйнуванням будинків-пам’яток, оскільки в Києві практично всі такі пам’ятки потребують реставрації.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.