Як зміниться столиця у 2025-му?



Розмови про новий Генплан Києва до 2025 року не вщухають з часу його створення. Міська влада переконує, що реалізація "пунктів" дозволить вивести столицю на високий рівень дійсно європейської столиці.

Критикують план противники тотальної забудови історичного центру столиці та екологи, за словами яких, новий генплан знищить зелені насадження міста.

Після того як стратегію розвитку Києва на 500 мільярдів гривень розкритикували всі бажаючі, оптимістичного футуризму в документі зменшилося, пише Фокус.

Натомість залишилися у документі найбільш реалістичні проекти.

Зокрема, комфортний центр. Розробники стратегії обіцяють скоротити кількість бізнес-представництв і збільшити "зон" відпочинку в історичній частині міста.

Передбачається, що в столиці з'явиться діловий район, як у Парижі чи Банкоку, де склобетонні висотки розміщують в окремих бізнес-районах.

Один з проектів ділового району. Фото kiev.livejournal.com 

Ліси перетворять у парки та проведуть там благоустрій. До слова, ця ініціатива вдали викликає чи не найбільше зауважень. Борці за екологію попереджають, що від зміни назв більше свіжого повітря в місті не стане, а ліси, що стануть парками буде легше знищити.

Ще один проект Київ-сіті. Фото archunion.com.ua

До всього влада хоче окреслити стратегічні межі районів, побудувавши на їх стиках багатоповерхові бізнес-центри. Це рішення покликане розвантажити центр міста та скоротити середній час шляху на роботу до 30–40 хв.

Тут же, на стиках районів, повинні розміститися багаторівневі паркінги й зелені зони для відпочинку. 

Весь Київ пропонують поділити на зони, за кожною з яких закріпити свій профіль.

Наприклад, в одній частині акцент буде зроблений на виробництво, в іншій – на рекреацію, відзначає видання.

Столицю також хочуть перетворити на місто мостів і автомагістралей. Зокрема, мостів, за розрахунками фахівців, Києву необхідно сім. Автомагістралі ж мають намір прокласти як навколо міста, так і на головних його транспортних артеріях.

Один з варіантів розвитку Дніпровського району. Фото archunion.com.ua  


Перспективним видом громадського транспорту київська влада називає трамваї, метро й електрички, оскільки вони екологічно безпечні. Так, планують розбудовувати швидкісні трамваї й збільшити довжину ліній метрополітену з 64 до 97–103 км.

Поряд з розвитком трамваїв-метро влада популяризуватиме використання громадського транспорту. Такі заходи покликані подолати численні столичні затори.

Великі торгові центри планують будувати ближче до кордонів Києва, а в центрі районів відкриють невеликі точки з товарами першої необхідності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ