У Києві всім охочим зроблять тест на ВІЛ/СНІД


24 листопада в рамках відзначення Всесвітнього Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми та підтримки людей з ВІЛ/СНІДом, у Києві відбудеться щорічна акція "Свічкова хода – 2011".

Головна мета акції – об’єднання і порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, сприяння формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей та привернення уваги громадськості до епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

З 16.30 до 18.00 біля центрального входу до Київського Палацу спорту запалять свічки та викладуть їх на асфальті у формі "Червоної стрічки" – символу підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Також, протягом всієї акції працюватиме мобільна діагностична амбулаторія, де фахівці будуть проводити експрес-тестування на ВІЛ усім бажаючим.

У Товаристві Червоного Хреста наголошують, що темпи зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні є одними з найвищих у світі. Починаючи з 1994 року, вони щорічно збільшуються на 25–30%.

Фахівці прогнозують, що за таких умов до 2014 року ВІЛ-позитивний статус матимуть до 800 тисяч українців, тобто до 3,0-3,5% дорослого населення, а смертність від СНІДу становитиме третину серед причин смертності всіх чоловіків віком 15-49 років і майже 50% жінок цієї вікової групи.

За офіційними даними, у 2009 році в Україні щодня діагноз "ВІЛ-інфекція" встановлювали у 54 людей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ