У Кличка кажуть, що Попов зможе підкупати виборців через картку киянина


Влада може використати соціальну картку киянина, як засіб адмінресурсу на наступних виборах столичного мера та міської ради.

Про це заявив депутат Київради від фракції "Удар" Віталія Кличка Андрій Странніков, коментуючи визначення переможця конкурсу із впровадження системи "Картка киянина".  

"Якщо перед минулими виборами в Києві деякі кандидати практикували роздачу готівки, то нова влада придумала кращий спосіб – вона зможе здійснювати підкуп виборців через картку киянина. Адже по суті створюється багатотисячна мережа малозабезпечених киян, які об’єднані єдиною платіжною системою", - сказав депутат.

Він додав, що владі ніщо не заважатиме вигадати перед виборами якусь "програму підтримки соціально незахищених" і перерахувати на таку картку певну суму коштів.

"Складається враження, що влада поспішає запровадити картку якнайшвидше. Та нагальної потреби у цьому немає. Окрім того, виникають суттєві питання у фінансовій доцільності такого проекту", - сказав депутат.

За його словами, на облаштування відповідних терміналів для обслуговування цієї картки необхідно дуже багато коштів.

"Витрати будуть досить серйозні. Тому підхід влади дивний – замість того, аби знаходити кошти на самі пільги, вона вирішила вдосконалити процедуру їх надання", - наголосив Странніков.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ