Попов прокатався міською електричкою. Йому не сподобалось



Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов незадоволений роботою міської електрички.

Про це він сказав після поїздки електричкою вранці 24 листопада.  

Зауваження чиновника викликали велика відстань між платформою і вагонами, відсутність пандусів та підйомників у вагонах, відсутність електронних табло та туалетів на станціях та рух маршрутів громадського транспорту.

"Відстань між вагонами та платформою занадто велика. Це просто яма, яку треба перескакувати. Не розумію, хіба для того, щоб покращити умови перевезення необхідна моя особиста вказівка? Це ж ваша робота. Вирішуйте ці питання", – сказав він директору КП "Київпастранс" Миколі Ламбуцькому.

Попов також пообіцяв, що до середини грудня у міській електричці запрацює квиток, яким кияни зможуть скористатися на будь-якій станції.

До 1 лютого станції кільцевої електрички обладнають підйомниками для людей з особливими потребами, а на станціях збільшать кількість електронних табло.

 

Попов наголосив, що необхідно облаштувати підходи до станцій, обладнати їх світлофорами та ліхтарями, а також облаштувати туалети та прибирати територію.

"Це неприпустимо. Киянам неважливо хто відповідає за прибирання цієї території "Київпастранс" чи залізниця. Вона має бути чистою. Я не побачив жодної громадської вбиральні. Електричка – це не тимчасовий вид транспорту. Треба, щоб на кожній станції був туалет", – наголосив Попов.

 

Міська влада також планує запровадити до кінця року жетони для проїзду у міській електричці та безконтактні проїзні квитки на один місяць та на певну кількість поїздок.

"Із нового року кожен киянин зможе обрати для себе найбільш зручний спосіб оплати проїзду у міській електричці: квиток, жетон, місячний проїзний чи проїзний на певну кількість поїздок", – сказав Попов.

 

Як відомо, міську електричку відкрили поспіхом 4 жовтня. Однак, замість обіцяних владою 50 хвилин, електричка їде півтори години, між потягом і платформами станцій величезні ями, підходи захаращені сміттям та стихійними торгівцями. До всього через неналагоджену систему продажу квитків деякі кияни постраждали ще й матеріально - їх оштрафували.

Попри обіцянку влади "виправити все найближчим" часом навіть за майже 2 місяці залишилося багато недопрацювань. 

Фото з сайту КМДА

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ