Як себе захистити? Курс самооборони для дівчат



Фото digest.subscribe.ru

Кількість злочинів у містах зростає, тож мешканцям не завжди комфортно повертатися додому пізно ввечері. Особливо панянкам, які вважаються більше слабкими і лякливими, ніж чоловіки. Але замість боятися – проблему можна вирішити раз і назавжди.

Саме для цього в столиці існує низка курсів "дамської оборони", пише портал "Наш Киев".

Так, у Федерації Лао-тайських бойових мистецтв є група жіночої самооборони. У ній дівчата працюють над загальним фізичним розвитком та вчаться наносити нескладні, але ефективні удари.

Викладачі обіцяють, що за 2-4 місяці постійних занять жінка буде знати, як вивести з ладу міцного чоловіка, навіть не засапавшись.

Крім бойової техніки, вчитель навчить дихальні вправи для зняття стресу й утоми, поділиться секретом, як зняти м'язові затиски із шиї, плечей і спини.

Фото sportclub-isd.com 

Уроки проходять по середах (19.00) і суботах (18.00). Тривалість заняття 1,5 години. У групі займаються до 10 жінок.

Школа ізраїльської системи самозахисту й рукопашного бою "Крав-Мага", за якою готують  тамтешніх солдатів, вчить розпізнавати агресію на рефлекторному рівні й реагувати на неї миттєво.

Фото timeout.ru 

Групи у "Крав-Мага" бувають змішані. Вчителі часто проводять чоловічо-жіночі спаринги.  

Школа "Ніппон Кемпо", названа на честь відносно молодого стилю рукопашного бою, що з'явився в Японії в 1932 році, обіцяє, що отримані навики і знання будуть слугувати ефективною зброєю впродовж усього життя.

У школі навчають самообороні, як жінок, так і чоловіків.

На уроках моделюються ситуації, у які може потрапити жінка, і розглядаються варіанти самозахисту.

Середня вартість усіх таких курсів – близько 500 гривень на місяць (2 заняття на тиждень). Курс містить у собі психологічну, тактичну й технічну підготовки до бою.

Тривалість занять залежить від людини: декому для впевненості вистачає 2-3 місяців, хтось втягується й займається роками, відзначають у школах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ