Семеро чиновників таки хочуть відібрати квартири в інвесторів



Фото strojmir.ru

Троє прокурорів, двоє суддів і двоє заступників мера Василькова вирішили привласнити квартири, які оплатили звичайні люди-інвестори.

Другий рік чиновники судяться через житло, за яке мешканці ще три роки тому заплатили повну вартість, повідомляє телеканал Сіті.

Пенсіонерка Ольга Барсук ще в 2009-му заплатила півмільйона гривень за трикімнатну квартиру по вулиці Сонячній, 5 у Василькові, однак заселитися не може досі.

Жінка саме почала ремонт, коли дізналася, що на її квартиру ордер отримав місцевий суддя.

"Яке він мав право у пенсіонерки – я заплатила гроші! – забрати квартиру. У мене квартира проінвестована раніше, ніж вони собі повиписували право власності", - бідкається Барсук.

Не можуть в'їхати у свої квартири й інші мешканці. Через скандал у будинку два роки не можуть провести воду, світло і газ.

Неприємний сюрприз для інвесторів підготувала мерія Василькова. Коли забудовник вже продав всі квартири у 9-поверхівці, мерія вирішила, що 15 квартир у будинку відійдуть у фонд міста як соцжитло.

Однак дісталися омріяні квадратні метри не пільговикам, а місцевим міліцейським чинам, працівникам мерії, суддям і прокурорам.

Коли розгорівся скандал у Васильківській мерії запевняли, що нічого про розпродані квартири не знали.

"На сесії міськради було відмінено рішення ради, яким дані квартири надавалися іншим особам, і міська рада стала на сторону інвесторів", - сказав перший заступник міського голови Василькова Олександр Скиба.

Від 8 квартир держслужбовці відразу відмовилися, але троє прокурорів двоє суддів і двоє заступників мера не здалися і пішли в суди.

За час "2-річної війни" адмінсуд Львова ліквідував компанію-забудовника, замість неї з'явилася нова фінансова група, яка і займається будинком на Сонячній. Там кажуть – за документами власники квартир інвестори.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ