Активісти вимиють вікна ради, щоб було видно, що роблять депутати


24 листопада о 13.30 члени низки громадських організацій проведуть флеш-акцію "Чисті вікна" у Броварах.

Під час акції активісти планують вимити вікна будівлі Броварської міськради, щоб громаді було краще видно, чим займаються їхні обранці на сесіях та за які рішення голосують.

Як повідомляє громадська ініціатива "Маєш право знати", таким чином вони хочуть не допустити ухвалення змін до регламенту міськради про заборону відео- та аудіозапису відкритих пленарних засідань без згоди депутатів.

На переконання активістів, причиною подання такого проекту рішення про заборону зйомки стало оприлюднення в інтернеті повного відеозапису попереднього засідання. Тоді депутати проголосували за незаконне виділення землі в центрі Броварів ПП "Феско", яке належить голові місцевої організації Партії регіонів.

Проти відеозйомки виступили депутати Партії регіонів, "Фронту Змін", згодом їх підтримали також депутати від партій "УДАР", "Батьківщина та інших партій.

З вимогою не допустити прийняття даного рішення місцеві активісти вже звернулись до Броварської прокуратури.

Під час пікету вони звернуться до міського голови, секретаря ради, голів фракцій та всіх депутатів з вимогою не ухвалювати дане рішення та діяти відкрито й гласно, як цього вимагають закони та Конституція.

Акція пройде за адресою: м. Бровари, вул. Гагаріна, 15.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ