Мерія думає, як боротися з безпритульними псами


Столична адміністрація готує проект нової Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016 роки.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

За даними Головного управлінні екології, розробка такого проекту зумовлена запровадженням нових підходів до вирішення даної проблеми.

Проектом нової Програми передбачено створення мережі міні-притулків у районах Києва, розташування мережі пунктів стерилізації, а також проведення обліку і моніторингу чисельності тварин.

"Зокрема, це планується робити шляхом вилову тварин, стерилізації та повернення на колишнє місце перебування під опіку фізичних та юридичних осіб або утримання у притулку. При цьому стерилізовані тварини, які повертаються до попереднього перебування під відповідальність опікунів, обов’язково мають бути прочіповані", йдеться в повідомленні.

Разом з тим, проект Програми на опікунів тварин покладає низку обов’язків із догляду за безпритульними, зокрема, здійснення планових щорічних щеплень, забезпечення надання ветеринарної допомоги, проведення робіт із прилаштування тварин до нових власників.

Після опрацювання Програми у низці у правлінь, її подадуть на затвердження Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ