Афериста "Еліта-центр" не посадять?



Фото cripo.com.ua

Головного обвинувачуваного в афері "Еліта-Центр" Олександра Волконського (Шахова) можуть випустити – справа по статті, за якою його екстрадували зі Швейцарії, закрита.

А це значить, що обмануті вкладники не можуть розраховувати на $135 мільйонів, у які оцінили активи Волконського (земельні ділянки, квартири, машини), пише "Сегодня".

За словами захисника Шавхова Ганни Мулюн, швейцарська сторона видала афериста за ст. 191 (привласнення й розтрата майна), за якою справа припинена, а зараз його обвинувачують за статтею 190 (шахрайство).

Оскільки наші правоохоронці не домоглися від своїх закордонних колег згоди на розширення обвинувачення по нових статтях, то справу потрібно закрити.

Ще захист наполягає, що сам Шахов особисто грошей не брав, а про те, що деякі квартири продавалися відразу кільком людям, не знав. Усім, нібито, заправляв Шестак, який зараз у розшуку.

Адвокат потерпілих Василь Жерновський не виключає, що Волконського таки випустять, попри те, що він точно знав, що відбувалося у фірмі.

"Є факти, коли одна квартира протягом дня продавалася відразу чотирьом покупцям, а в Шахова був сайт, де він усе бачив", - сказав адвокат.

Юрист Роман Бойко, який не має стосунку до даного процесу, говорить, що в захисту Волконського зараз дійсно є всі шанси добитися звільнення.

"Згадайте справу Євлаха (екс-голова земельної комісії Київради, якого обвинувачували в завданні збитків в 10 мільйонів гривень). Німецька сторона теж не дала згоди на нові статті, а по старих його визнали винним, але амністували прямо в залі суду. Це прецедент, яким зараз багато можуть скористатися", — сказав юрист.

До того ж у Волконського з'явилася й ще одна обставина, яка робить його історію дуже схожої на справу Євлаха — маленька дитина.

Цивільна дружина Волконського Любов Амру, про яку говорили, що після скандалу з "Елітою" вона виїхала в Росію й вийшла заміж, у Києві, носить коханому передачі й виховує їхню спільну дитину.

Тим часом у потерпілих від афери через квартири від влади розгорілися суперечки.

Товариші по нещастю почали обвинувачувати щасливчиків у тому, що ті не мали право на це житло. Наступну "порцію" квартир обіцяють роздати в 2012-му році.

Однак, враховуючи те, що однокімнатна квартира в новобудові коштує близько $80 тисяч, то за гроші Шахова можна було б забезпечити житлом майже всіх потерпілих.

Їх, як відомо, 1700 осіб, 135 людей уже одержали квартири від міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ