Плавкран "Захарій" відремонтують за три місяці, - власник



Фото Української правди. Київ

Гендиректор компанії "Планета-Міст", яка є власником плавкрана-гіганта "Захарій", Олександр Циганок заявляє, що кран відремонтують за три місяці.

"Група фахівців, що вивчала наслідки аварії, дійшла висновку, що основна конструкція плавкрана при падінні одержала незначні ушкодження. "Захарій" відремонтують і введуть в експлуатацію до кінця зими 2012 року", - сказав він.

Нині ведуться роботи із приведення крана в транспортабельний стан, повідомили в прес-службі "Планета-Міст".

"Досягнуто згоди із заводом "Ленінська кузня" про ремонт "Захарія", куди його незабаром відбуксують. Почався процес замовлення комплектуючих матеріалів. Паралельно із цим ведуться роботи з ліквідації наслідків аварії: команда водолазів чистить дно акваторії, а фахівці екологічної інспекції  займаються очищенням води від залишків паливно-мастильних матеріалів", - сказав Циганок.

Водночас, додав він, ще не завершена робота комісії, яка розслідує причини падіння крана.

"Але ми прийняли рішення при проведенні ремонтних робіт додатково оснастити "Захарій"
 дублюючими рівнями захисту, від можливих непрофесійних дій команди або впливу зовнішніх факторів", - пояснив гендиректор компанії.

Як відомо, кран впав у Дніпро 18 листопада. За даними прес-служби МНС, всередині крану перебувало 8 працівників. П'ятеро з них врятувалися самостійно, ще троє були врятовані працівниками Київської служби порятунку та підрозділами ГУ МНС у Києві.

Голова голова КМДА Олександр Попов заявив, що кран впав з вини робітників.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ