Влада Києва зможе продати лише 10% від запланованого


Київська адміністрація планує отримати від приватизації міського майна у 2011 році 130 мільйонів гривень.

Про це повідомив начальник Головного управління комунального майна КМДА Дмитро Парфененко, пише "Дело" з посиланням на "Українські новини".

"В 2011 році бюджет столиці одержав від приватизації 49,69 мільйонів гривень. До кінця року очікується одержати ще 80 мільйонів гривень", - розповів Парфененко.

Із цієї суми 19 мільйонів гривень місто розраховує одержати від продажу 51%-ї частки міста в статутному фонді ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок".

"Об'єкт був включений у список на приватизацію 22 вересня й зараз перебуває на завершальній стадії підготовки до продажу", - розповів Парфененко.

Він відзначив, що спочатку в міському бюджеті на 2011 рій були передбачені прогнозовані надходження від приватизації на рівні 1,38 мільярда гривень, але з об'єктивних причин місто не змогло досягти запланованого результату.

Парфененко пояснив, що сама програма приватизації була прийнята Київрадою із запізненням.

Крім того, до вересня депутати Київради відмовлялися включати певні об'єкти, продаж яких дозволив би наповнити бюджет, у програму приватизації.

Як відомо, Київрада на сесії 31 березня прийняла програму приватизації комунального майна Києва на 2011-2012 роки.

До 22 вересня Київрада неодноразово відмовлялася включити в програму приватизації пакети "Київспецтрансу", банку "Хрещатик" і Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу.

На сесії 22 вересня в програму були включено 30% Борщагівського хімфармзаводу, 51% ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок" і 25%+1 акція "Київспецтрансу".

При цьому депутати знову відмовилися включити в програму приватизації 25% банку "Хрещатик".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ