Євлах, який завдав збитків на 9 мільйонів, уникнув тюрми завдяки сину



Тепер Євлах може посміятися над усіма - зловживання є, а покарання немає. Фото Сегодня

Екс-голову постійної комісії Київради із земельних питань Олексія Євлаха, якого 25 жовтня суд визнав винним у земельних махінаціях, звільнили від кримінальної відповідальності через сина.

Як повідомляє "Дело", Шевченківський райсуд Києва подарував свободу колишньому чиновнику, спираючись на єдину обставину – у Євлаха є син.

Під час засідання судді прийшли до висновку, що Євлах обвинувачується у вчиненні умисного злочину середньої тяжкості, за який законом може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п`яти років.

При цьому було взято до уваги, що у підсудного є неповнолітній син, у зв`язку з чим "Олексій Євлах підлягає звільненню від кримінальної відповідальності, а кримінальна справа стосовно нього – закриттю".

Як відомо, Євлаха обвинувачували у службовій підробці – складанні та видачі завідомо неправдивого документа в 2009 році, завдяки чому були незаконно виділені земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та для ведення садівництва в мікрорайоні Жуляни в Солом`янському та Голосіївському районах Києва.

Махінації Євлаха спричинили шкоду для територіальної громади Києва на загальну суму 8,847 мільйона гривень.
 
6 січня Євлаха затримали правоохоронці Німеччини у Франкфурті-на-Майні, а в червні екстрадували в Україну. З того часу Євлах знаходився в СІЗО.

Євлах входив до фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді (фракція саморозпустилася у вересні 2011 року).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ