Попов лякає відключенням тепла і води



Фото lublurossiju.ru

Голова Київської адміністрації Олександр Попов переконаний, що виконання рішення суду щодо скасування незаконних тарифів на компослуги призведе до зупинки надання цих послуг.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Київ" 21 листопада, коментуючи рішення окружного адмінсуду.

"Реалізація рішення суду і вжиття певних заходів зупинить подачу комунальних послуг – це абсолютно об'єктивно кажу, без всяких перебільшень", - сказав чиновник.

Він додав, що якщо рішення суду почнуть виконувати, то відразу "з'явиться питання балансу платежів, а це мільярди гривень, яких в жодному бюджетні не існує".

"І так сьогодні більше10 мільярдів уряд віддає на те, щоб балансувати платежі теплоенергокомпаній, які надають тепло та гарячу воду в наші квартири", - сказав Попов.

Він нагадав, що у минулому році було прийняте нове законодавство по цих видах послуг. Повноваження по встановленню тарифів надаються НКРЄ або окремим регулятором.

"Він вирішує, яка повинна бути ціна на тепло, гарячу воду і питуну воду. Рішення приймають вони. Ми практично лише доводимо ці тарифи до відома людей, і ці тарифи вступають в дію", - пояснив Попов.

Чиновник додав, що дії КМДА мають бути узгоджені з цією організацією.

"Єдине скажу, що на сьогодні ми велику даємо дотацію з різних джерел для того, щоб збалансувати комунальні платежі в частині того що вони збиткові. Будь-яку послугу візьмемо там 30% збитків", - підсумував Попов.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва 31 жовтня визнав незаконними та нечинними два розпорядження КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів з 1 червня 2011 року. Згідно з розпорядженням КМДА, тарифи підвищились у порівнянні з попередніми на 140%, на гаряче водопостачання – на 75%, на холодне водопостачання – на 65%.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ