Пенсіонерів кличуть працювати кур'єрами і "живою рекламою"



Фото fun-station.blogspot.com

Столичні роботодавці взялися за пенсіонерів. Літні люди в ціні, бо окрім того, що вони згодні на будь-яку зарплату, вони ще й мають пільги на проїзд.

Нині для старих навіть з'явилися спеціальні вакансії, як наприклад, "кур'єр-пенсіонер", "соцпрацівник за 60" або "бабуся для реклами", пише "Сегодня".

У Київському міському центрі зайнятості окремої статистики по працевлаштуванню пенсіонерів не ведуть, але навіть у колл-центрі визнають, що літні просяться на роботу все частіше.

"Зараз, дійсно, роботодавці частіше запрошують на роботу пенсіонерів. По-перше, пенсіонери менш вимогливі до зарплати, їх можна платити замість 10 гривень на годину 8 гривень. Вони більш відповідальні, на них можна покластися", — сказав директор кадрового агентства Дмитро Козлов.

Фото semochko.com 

Поки ж найпопулярніша вакансія – кур'єр-пенсіонер, за яку обіцяють 800-1000 гривень при повній зайнятості.

"Ми беремо тільки пенсіонерів, у яких безплатний проїзд у транспорті — тому що це додаткові витрати. Вік не має значення, головне, щоб було бажання працювати. А возити потрібно клієнтам медикаменти, максимум 5 поїздок на день", — розповіла співробітниця кадрового відділу фармацевтичної компанії Тамара Олександрівна.

Популярні пропозиції для пенсіонерів і в сфері рекламного бізнесу. Наприклад, за 8 гривень на годину бабусям і дідусям пропонують стати "живим білбордом" – стояти біля виходу з вокзалу з табличкою "Робимо ремонти у квартирах..." і роздавати перехожим листівки.

Плюсом у такій роботі є й те, що пенсіонерів не проганяє міліція, що дуже вигідно роботодавцям.

Беруть пенсіонерів і доглядальницями, в обов'язки яких входить прибирання, готування, походи в магазини, уколи хворому. За це пенсіонерам платять 1000-2500 гривень на місяць, а людям молодшим –  3-4,5 тисячі гривень.

Фото  blog.cleveland.com 

"Шукаємо саме літніх соцпрацівників, бо вони терплячіші й чесніші за молодих — не крадуть, та ще й подумають, як заощадити на покупках", — кажуть роботодавці.

Літні люди кажуть, що працювати змушує нестаток і нудьга.

"Я сама з діабетом і тиском, але влаштувалася доглядальницею. Тепер у мене 4 пенсіонера, яких я через день відвідую, купую їм продукти, прибираю, купаю. У мене своєї рідні немає, так що ця робота не дає нудьгувати, хоч гроші і невеликі", — розповіла 67-річна Марія Олексіївна.

Її ровесниця Надія Пилипівна підробляє кур'єром в інтернет-магазині дитячих товарів лише заради грошей.

"Я до пенсії ніколи не працювала, завжди сиділа вдома з дітьми, потім з онуками. Пенсія в мене маленька — трохи більше 800 гривень, і половина її йде на коммуналку. Діти не можуть допомагати, тому доводиться працювати за 80 гривень на день", - розповіла пенсіонерка.

А 60-річний В'ячеслав Михайлович уже півроку працює "дідом-білбордом" в різних компаніях. Платять пенсіонеру 12 гривень на годину, а графік можна вибирати самому.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ