Кран "Захарій" впав з вини робітників, - Попов



Фото Української правди

У падінні крана "Захарія" на Дніпрі винні працівники, які працювали на крані.

Про це сказав в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов.

"Наскільки я знаю, винна команда, яка працювала на цьому крані. Було розслідування, я думаю, що незабаром буде офіційна версія правоохоронних органів", - сказав він.

Чиновник також додав, що будівництво метро на Троєщину не зупинятимуть, хоча окремі роботи доведеться відкласти.

"Безумовно, ми можемо відкласти деякі роботи. Подивимося, як буде йти реконструкція крану. Дуже жаль, що так сталося. Ми не зупиняли і не зупинятимемо роботи на цьому об’єкті. Адже кран монтував арку, а сам об'єкт дуже великий – і на лівому березі і на правому березі ведуться відповідні роботи", - сказав Попов.

Як відомо, Держгірпромнагляд заявив, не розслідуватиме обставини падіння плавучого крану LK-600 "Захарій", вантажопідйомністю 680 тонн. У прокуратурі поки падіння крану не коментували.

Тим часом операцію по підняттю крана-гіганта з Дніпра поки відклали, пише "Сегодня".

"З'ясувалося, що потрібно погодження з МНС, екологами і з іншими інстанціями. До того ж, проект по підйому ми ще не затвердили. Треба знайти підрядника, який буде піднімати кран, розрізати стрілу. Це дуже важко: якщо відрізати стрілу, то баржа може перевернуться догори дригом", — сказали в компанії "Планета-Міст".

Після усіх погоджень кран зі 100-метровою стрілою і вагою 3 тисячі тонн почнуть різати на шматки по 50-тонн і  перевезуть на завод "Ленінська кузня". Частину шматків можуть використати при зборі нової стріли, решту утилізують.

Як відомо, кран впав у Дніпро 18 листопада. За даними прес-служби МНС, всередині крану перебувало 8 працівників. П'ятеро з них врятувалися самостійно, ще троє були врятовані працівниками Київської служби порятунку та підрозділами ГУ МНС у Києві.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ