Вартість терміналу D в "Борисполі" зросла на 118 мільйонів


Кабінет Міністрів збільшив вартість будівництва термінала D міжнародного аеропорту "Бориспіль" на 16% до 856 мільйонів гривень.

Про повідомляє прес-служби Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, пропускна спроможність терміналу "D" зросте на 100% - до 3 тисяч пасажирів на годину, яких обслуговуватиме 60 стійок реєстрації.

При цьому площа аеровокзалу зросте до 107 тисяч м2 (порівняно з попереднім проектом збільшиться на 20% - з 90 тисяч м²), у терміналі з’явиться VIP-зона.

У затвердженому проекті, на відміну від попереднього, передбачено можливість обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів (здійснюватиметься на другому поверсі будівлі): відтак пасажири матимуть змогу пересісти з одного рейсу на інший, включаючи внутрішні, не виходячи із терміналу.

На автостоянках, прилеглих до терміналу, згідно з новим проектом, можна буде залишити 233 транспортні засоби.

"Будівництво здійснюється без залучення коштів із державного бюджету:  проект фінансується за рахунок коштів кредиту, наданого Японським банком JBIC, та власних коштів аеропорту", йдеться в повідомленні.

Термін будівництва терміналу – 36 місяців. В експлуатацію об’єкт заплановано ввести наприкінці грудня 2011 року. Перший рейс з терміналу "D" відбудеться 25 березня 2012 року, наголосили в Мінінфраструктури.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ