Суд повернув 1,2 га землі на Інститутській у власність міста


Київська влада повернула територіальній громаді столиці 1,2 га землі у центрі міста – на вул. Інститутській, 3.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі постанову Окружного адмінсуду Києва, який у серпні визнав протиправним та скасував рішення Київради від 2007 року про передачу та продаж ділянки площею 1,2 га на вул. Інститутській, 3.

"Нам довелося пройти тяжкий шлях. Сьогоднішнє рішення прийняла апеляційна інстанція, тому воно набрало чинності одразу після оголошення", – розповів чиновник.

Заступник голови КМДА додав, що київській владі ще доведеться домогтися розірвання договорів оренди та купівлі-продажу ділянки. Після остаточного завершення судів та внесення міста як власника землі до кадастру, київська влада вирішуватиме, як буде надалі використано земельну ділянку.

"На цьому місці планувалося будівництво, там уже тривалий час стоїть будівельний паркан, тому КМДА вважає більш раціональним провести відкритий конкурс, визначити найкращий проект та якнайшвидше його реалізувати, аби в столиці було якомога менше незавершених будівництв", – пояснив Пузанов.

Як відомо, на земельній ділянці поряд із Жовтневим палацом у 2007 році планували побудувати приміщення для Музею історії Києва. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ