Кияни просять побільше паркінгів і велодоріжок


Під час громадського обговорення проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року, кияни висловили побажання щодо розбудови велосипедної інфраструктури – будівництво велопарковок, велодоріжок, окремих смуг та розмітки.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Наприклад, пропонується ідея встановлення велопарковок біля станцій метро, щоб до будинку люди могли дістатися на велосипеді – так зване вирішення проблеми "останньої милі". У якості пілотного району облаштування велодоріжок обраний лівий берег, велостоянки ж будуть встановлені у центрі міста і біля станцій метро найбільш заселених масивів – усього 50 майданчиків і 250 велосипедних паркомісць", – сказав чиновник.

За його словами, щоб мотивувати киян пересідати з авто на більш екологічний транспорт, пропонується створити перехоплюючі автопарковки біля транспортних вузлів поза центром Києва.

Крім того, Стратегія розвитку Києва до 2025 року, згідно з побажаннями киян, передбачає збільшення щільності вулично-дорожньої мережі на третину (близько 36%).  

"Навіть існуючу дорожню мережу та інфраструктуру можна покращити завдяки оптимізації маршрутів громадського транспорту – така пропозиція городян зустрічається дуже часто. Також треба передбачити створення резервних смуг для виконання лівого повороту, кишень зупинок громадського транспорту, місць для кінцевих пунктів стоянки та вдосконалити розмітку на перехрестях", – сказав Крамаренко.

Він наголосив, що важливою проблемою є нанесення дорожньої розмітки на половині доріг та заміна дорожніх знаків.

У короткостроковій перспективі планується оптимізація існуючої мережі за рахунок введення вулиць з одностороннім рухом і системи відеофіксації правопорушень тощо.

Крім того, у найближчі роки передбачається модернізація зупинок громадського транспорту.

"Маємо дуже слушну пропозицію від киян – розмістити на зупинках карту маршрутів, встановити табло очікування транспорту і об’єднати транспортну мережу в єдиний веб-портал", – підсумував Крамаренко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ