Грип у Київ прийде за 2 тижні


Уже за 2-3 тижні у столиці варто очікувати епідемії грипу. Про це заяви начальник Головного управління охорони здоров'я Віталій Мохорєв, пише Кievpress.net.  

"Близько 26% нас відокремлює від епідемічного порога. За нашими підрахунками десь через 2-3 тижні в нас буде епідемія, тобто зможемо перейти епідемічний поріг. Дуже важлива профілактика", - сказав він.

Мохорєв додав, що на сьогоднішній день щеплення проти грипу є добровільними.

"Уже широко розгорнута ця робота в наших приватних медичних установах, але ми прагнемо зробити цю послугу для киян доступнішою – за ціною й за місцем проведення. Тому з середи наступного тижня ми будемо проводити такі щеплення в кожному районі на базі наших поліклінік у наших комунальних установах, інформація про це буде вивішена в кожній поліклініці, кожній лікарні нашого міста", - сказав начальник Міськздоров'я.

Він додав, що це насамперед дозволить знизити ціну, "як мінімум удвічі".

За словами Віталія Мохорева, вартість щеплення на базі поліклінік у комунальних установах буде коливатися в межах від 60-70 до 100 гривень.

Щеплення будуть проводити вакциною, яка була закуплена КП "Фармація" в 4 основних виробників – Росії, Нідерландів, Франції та Швейцарії. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ