До Євро-2012 у центрі Києва підсвітять 277 будинків


Київська адміністрація визначила 277 будинків у 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський", на яких облаштують архітектурно-декоративне освітлення.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА, оприлюдненому на сайті мерії.

Згідно з документом, КП "Київміськсвітло" в межах загальних бюджетних асигнувань, доведених підприємству на 2011 рік доручено розробити проектно-кошторисну документацію.

Головному управлінню транспорту і зв’язку доручено провести роботу з власниками та балансоутримувачами будівель щодо необхідності облаштування освітлення будинків.  

Також документом визначено перелік будинків, які будуть підсвічені.

Так, на Хрещатику архітектурно-декоративне освітлення отримає 31 будинок, на вулицях Басейній, Ярославів Вал, Терещенківській, Горького та на бульварі Шевченка – по 7 будинків, на вулиці Михайлівській – 2 будинки.

По 2 будинки підсвітять на вулицях Трьохсвятительській, Грінченка, Грушевського, Мазепи, Шовковичній та Костьольній, по 4 – у провулкові Шевченка й вулиці Госпітальній, по 6 будинків на вулицях Софійській та Льва Толстого; по 12 – на Малій Житомирській і  Прорізній.

Ще 15 будинків підсвітять на Саксаганського і 41 будинок на Червоноармійській, 21 будинок отримає під світку на вулиці Владимирській; по 3 будівлі – на Інститутській, Жилянській та Еспланадній, по 11 – на Великій Житомирській і Б.Хмельницького; по 1 – на Стрілецькій, Щорса, Кутузова й площі Франка; по 17 –  на Пушкінській і Шота Руставелі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ