За три роки завод "Енергія " вироблятиме "світло"


За три роки на заводі "Енергія" замінять обладнання, після чого він зможе виробляти електроенергію.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов після проведення зустрічей у Японії.

За словами Попова, влада Києва і японських міст досягнула домовленостей про залучення грошей Кіотського протоколу для реконструкції потужностей заводу з використанням новітніх японських технологій.

"Уже найближчим часом до Києва приїдуть японські спеціалісти. Вони проведуть технічну експертизу підприємства та нададуть конкретні пропозиції із застосування японського обладнання на заводі "Енергія", – сказав Попов.

Також, голова КМДА наголосив, що масштабна реконструкція та модернізація сміттєспалювального заводу "Енергія" необхідна для покращення екологічної ситуації у місті.

Проектом реконструкції передбачено заміну двох котлоагрегатів, встановлення турбоагрегатів для вироблення електроенергії та подачі теплової та електричної енергії в міські мережі.  

Реалізація проекту дозволить збільшити потужність заводу до 320 тисяч тонн сміття на рік, запровадити повний цикл хімічної очистки викидів.

Вивільнені потужності заводу, після відповідної реконструкції котлоагрегатів, можна буде використати для знешкодження мулу Бортницької станції аерації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ