Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ec4ee57f0d1b/
Українська правда
Київ

Мерія: Разом з будівлею на Театральній Києву подарували ще 10 мільйонів

17.11.2011  12:21


Фото Української правди. Київ

Власники скандальної будівництва біля станції метро "Театральна", окрім самої будівлі, подарують місту 10 мільйонів гривен на завершення робіт.

Про це на прес-конференції 17 листопада заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"У понеділок (14 листопада) ми отримали офіційне звернення меценатів, які виявили бажання подарувати Києву будівлю і земділянку по вулиці Б. Хмельницького, 7. Прізвище дарувальників – Вагіф Алієв і Вадим Столар. Ці дві особи створили підприємство, яке викупило земельну ділянку і об’єкт незавершеного будівництва, і місту буде подаровано 100% статутного капіталу цього підприємства", - сказав Пузанов.

Він додав, що це "приблизно 10 мільйонів гривень", які за задумом дарувальників підуть на завершення будівництва.

За словами Пузанова, цьому рішенню передували "дуже важкі і тривалі переговори".

"Справа в тому, що це будівництво будучи неправильним за змістом, відповідно до документів було законним", - сказав чиновник.

Пузнов наголосив, що вся будівля буде віддана під Музей історії Києва. При цьому "7 чи 8 теперішніх локацій музею" теж залишаться за ним.

Новий відділ музею на вулиці Б.Хмельницького відкриє свої двері до Дня Києва – у травні 2012 року.

Як відомо, ще зовсім нещодавно голова КМДА Олександр Попов раз у раз заявляв, що будівництво незаконне і що його зупинять. 

Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Подейкували, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті". Як відомо, разом з Алієвим співвласником "Мандарин Плаза" та "Парус" є Дмитро Фірташ.

Опозиція заявляла, що прикриваючись Музеєм, Попов просто вирішив узаконити скандальне будівництво.

Українська правда. Київ

 
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.