Мерія: Разом з будівлею на Театральній Києву подарували ще 10 мільйонів



Фото Української правди. Київ

Власники скандальної будівництва біля станції метро "Театральна", окрім самої будівлі, подарують місту 10 мільйонів гривен на завершення робіт.

Про це на прес-конференції 17 листопада заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"У понеділок (14 листопада) ми отримали офіційне звернення меценатів, які виявили бажання подарувати Києву будівлю і земділянку по вулиці Б. Хмельницького, 7. Прізвище дарувальників – Вагіф Алієв і Вадим Столар. Ці дві особи створили підприємство, яке викупило земельну ділянку і об’єкт незавершеного будівництва, і місту буде подаровано 100% статутного капіталу цього підприємства", - сказав Пузанов.

Він додав, що це "приблизно 10 мільйонів гривень", які за задумом дарувальників підуть на завершення будівництва.

За словами Пузанова, цьому рішенню передували "дуже важкі і тривалі переговори".

"Справа в тому, що це будівництво будучи неправильним за змістом, відповідно до документів було законним", - сказав чиновник.

Пузнов наголосив, що вся будівля буде віддана під Музей історії Києва. При цьому "7 чи 8 теперішніх локацій музею" теж залишаться за ним.

Новий відділ музею на вулиці Б.Хмельницького відкриє свої двері до Дня Києва – у травні 2012 року.

Як відомо, ще зовсім нещодавно голова КМДА Олександр Попов раз у раз заявляв, що будівництво незаконне і що його зупинять. 

Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Подейкували, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті". Як відомо, разом з Алієвим співвласником "Мандарин Плаза" та "Парус" є Дмитро Фірташ.

Опозиція заявляла, що прикриваючись Музеєм, Попов просто вирішив узаконити скандальне будівництво.

Українська правда. Київ

 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ