Малу оперу хоче купити приватна фірма


Орендар землі, на якій розташований Театрально-видовищний заклад "Мала опера", вже не перешкоджає діяльності культурного закладу, а вирішив купити історичну будівлю на вул. Дегтярівській, 5.

З відповідною пропозицією продати будівлю звернувся до голови Київської адміністрації директор ТОВ "Будхол", повідомив голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець.

"Я нічого не бачу поганого в тому, що театр та історичний будинок можуть стати приватними. Але, як показує досвід, всі кінотеатри, які були куплені приватними власниками, вже або знесені, або перепрофільовані. Безліч пам’яток, які знаходяться у приватній власності, навмисно руйнують їх власники. Весь досвід схожих проектів говорить про те, що вразі продажу історичний будинок та театр знищать", - наголосив депутат.

Він нагадав, що ТОВ "Будхол" є незаконним орендарем земельної ділянки, яку воно отримало з порушенням закону, оскільки, на ній знаходиться муніципальна власність –  історичний будинок Малої Опери.

Тому, Бригинець звернувся до прокуратури з проханням вжити заходів щодо незаконного виділення товариству земельної ділянки на вул. Дегтярівська, 5.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ