Новий Генплан дозволить забудовувати схили Дніпра?



Фото archunion.com.ua

Новий Генеральний план Києва до 2025 року дозволяє забудову схилів Дніпра вздовж всього Набережного шосе (від мосту  Патона до Поштової площі).

Про це стало відомо в ході обговорення Історико-архітектурного опорного плану Києва, який є складовою Генплану до 2025 року, заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Серед інших проблемних місць нового Генплану найбільше обурення киян, я думаю, викличе запланована забудова ландшафтної перлини міста – схилів набережної Дніпра, якою так пишаються кияни", - наголосив депутат.

 У різні часи архітетори не полишали надії забудувати набережну. Фото Іacetti.com.ua

Він нагадав, як резонансно нова влада зруйнувала на набережній Дніпра ресторан-довгобуд неподалік монументу Засновникам Києва, пояснюючи, що набережна не повинна забудовуватись.

Як відомо, на вулиці Сагайдачного, 1 планували збудувати 5-поверховий офісний центр зі скла й бетону. Згодом його поверховість змінили до 9 поверхів.


"Минув лише рік – і влада передумала, а все тому, що вона не спроможна опиратися фінансовому тиску потенційних забудовників", - підсумував Бригинець.

Фото archunion.com.ua 
Архітектори пропонували перетворити на декорацію до футуристичного фільму? Фото  babushkin.com.ua

Як відомо, новий Генплан Києва до 2025 року планують прийняти до кінця 2011 року.

Раніше архітектор Києва Сергій Целовальник обіцяв, що на набережній буде зелень, а не торгові центри.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ