Швидкісний трамвай буде швидким. Але за 100 мільйонів



Фото 2012ua.net

Швидкісний трамвай дійсно буде швидким і безшумним, як обіцяли з самого початку.

Щоправда, для цього потрібно ще 100 мільйонів гривень, пише "Комсомольська правда" з посиланням на джерело в "Київпастрансі".

"Усе це повинне затвердити керівництво міста, але мільйонів 65-7 потрібно буде точно. Скрізь ще потрібно обладнати спеціальні підйомники для інвалідів, а також встановити ліфти на станціях "Площа Перемоги" і "Кільцева дорога"", - сказали на підприємстві.

Крім цього, за словами робітників, залишилося доробити різні дрібниці: десь пандус прикріпити, десь – поручень.

"На деяких станціях ще воду треба підключити й водовідвід зробити. Також потрібно закінчити обезшумлення лінії швидкісного трамвая, зараз це зроблене приблизно наполовину. Для продовження робіт немає шумозахисних панелей", - сказали співрозмовники видання.

Також досі не на всіх станціях є турнікети, але відсутні пропускні системи вже закуплені.

Але найголовніше, відзначає видання, по завершенні всіх робіт, трамвай повинен їздити майже у два рази швидше.

"Зараз склади ходять у звичайному режимі, як і всі міські трамваї, - зі швидкістю 30-40 кілометрів на годину. Проблема в тому, що на лінії ще немає спеціальної системи безпеки руху", - сказали в "Київпастрансі".

За словами співрозмовника, зараз уже закуплено близько 60% устаткування для впровадження даної системи, виконано багато підготовчих робіт.

Однак, наголосив співрозмовник, зараз фінансування по реконструкції швидкісного трамвая практично зупинилося.

Як відомо, прем'єр-міністр Микола Азаров давав вказівку міським чиновникам завершити всі роботи на швидкісному трамваї ще в березні 2011 року. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ