Паспорт Хрещатика: мінімум реклами, велодоріжки і відсутність машин на тротуарі

15.11.2011  12:23

1 2 3 4 5

Спеціалісти розробили паспорт головної вулиці міста – Хрещатика. Документ містить перелік усіх пам’яток архітектури, ресторанів, кафе, магазинів, ларьків і навіть рекламних щитів, банерів та вивісок, які є на цій вулиці.

"Хрещатик вирізняється великою кількістю тимчасових споруд. Вони мають різноманітні функції, однак їх загальною рисою є можливість швидкої реконструкції, заміни чи зносу. Розміщення реклами та інформації має бути розглянуто цілісно, адже воно досить сильно впливає на архітектурне середовище вулиці. Однак, не завжди реклама та інформація розміщуються на відповідних носіях; часто вони розміщені на інших об’єктах", йдеться в паспорті Хрещатика.

Якірними спорудами адміністративного та ділового призначення на Хрещатику названі Київська міська державна адміністрація, Головний поштамт, Міністерство аграрної політики, Будинок профспілок; якірними спорудами торговельного та розважального призначення – ТЦ "Глобус", ЦУМ, кінотеатр "Дружба" та Бессарабський ринок.

Проблемами Хрещатика названі хаотична дисгармонійна; велика кількість реклами та кіосків, які подекуди заважають руху пішоходів; відсутність озеленення на окремих ділянках вулиці; велика кількість освітлених рекламних носіїв; хаотичне паркування у невідповідних місцях; їзда автомобілів тротуарами.

Планом розвитку Хрещатика передбачено облаштувати парковки з непарної сторони Хрещатика та вул. Грушевського, заборонити паркування машин з парної сторони з облаштуванням засобів протидії незаконному паркуванню, збудувати підземні паркінги на вулицях Прорізній та Городецького.

Також заплановано облаштувати велодоріжки від Бессарабської площі до Хрещатого парку по непарній стороні вулиці зі встановленням світлофорних переїздів через Бессарабську площу, вулиці Городецького, Інститутську та Грушевського.

Паспорт Хрещатика передбачає заборону вуличної торгівлі, впорядкування літніх майданчиків кафе та ресторанів на тротуарах, демонтаж рекламних носіїв, які не відповідають вимогам регламенту, заборону виносної реклами.

Планом робіт передбачено демонтувати існуючі та заборонити в подальшому розміщати вивіски на стінах та у вікнах вище другого поверху та демонтувати системи кондиціонування повітря з фасадів будинків.

Хрещатик хочуть зробити зручним для людей з обмеженими можливостями.

Також місто має намір вирішити проблему урн на головній вулиці міста, відновити роботу занедбаних громадських туалетів та встановити дерева в діжках на Майдані Незалежності та в інших місцях над підземним простором.

Наступною паспорт отримає вулиця Басейна.

За інформацією kga.gov.ua.

Фото з сайту kga.gov.ua.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ