Незаконні ларьки та реклама небезпечні для життя киян, - Київводоканал


Встановлення малих архітектурних форм та об’єктів зовнішньої реклами поблизу інженерних мереж загрожує життю киян.

Про це повідомили у прес-службі "Київводоканалу".

За даними компанії, кількість таких незаконних об’єктів постійно зростає і станом на 31 жовтня складає 979 одиниць.

"З них 728 встановлено на водопровідних, 248 – на каналізаційних мережах та три – на мулопроводах Бортницької станції аерації. Недотримання нормативних відстаней від фундаменту або стінки розміщених ларьків та реклами до інженерних мереж (водоводів, колекторів, мулопроводів), призводить до небезпечних наслідків", відзначають в прес-службі.

У компанії наголошують, йдеться не лише про затоплення значної території в короткі терміни та забруднення стічними водами навколишнього середовища, а навіть про загрозу людським життям. 

"Розташування мафів та реклами в охоронних зонах трубопроводів заважає працівникам "Київводоканалу" належним чином обслуговувати об'єкти централізованого питного водопостачання та водовідведення і проводити ремонтні роботи, а ліквідація аварій на пошкоджених водоводах в окремих випадках затримується на три-вісім діб через необхідність демонтажу кіосків, рекламних щитів, незаконно побудованих гаражів тощо. Це призводить до значних втрат води та часу", наголошують у повідомленні.

Для довідки. Охоронна зона водопровідних мереж залежить від властивостей ґрунту та розміру водоводу. Якщо діаметр труби, що залягає в сухому ґрунті, не перевищує 500 мм, охоронна зона складає по 5 м в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводу. Такий самий водовод діаметром від 500 мм та  до 1 тисячі мм має охоронну зону в 10 метрів у кожен бік, а якщо діаметр перевищує 1тисячу мм, ця зона складає 20 метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводу.

У випадку, коли водопровідні магістралі залягають у вологих ґрунтах, охоронна зона труб може простягатись на відстань понад 100 метрів – по 50 метрів у кожен бік. 

Залежно від глибини залягання колектора, визначається охоронна зона каналізаційних мереж. На звичайних колекторах вона становить по 5 метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводів. На колекторах глибокого залягання охоронна зона складає по 3 метри в кожен бік.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ