Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ebf837bd48b6/
Українська правда
Київ

Забудовник нищить будинок, який визнали культурною спадщиною

13.11.2011  10:00

Після отримання будинком на вул. Грушевського, 4-б статусу нововиявленої пам’ятки культурної спадщини, працівники ТОВ "Грааль", яке свого часу безкоштовно отримало будинок для знесення, почало його нищити.

Нині будівлю відключили опалення та водопостачання, розпочали демонтаж вікон та автентичних кованих конструкцій балкону, повідомив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Поки будинок не мав статусу пам’ятки і не охоронявся законом, його нищили не активно – доводили до занепаду. Як тільки, визнання будинку пам’яткою поставило під загрозу план зведення нового хмарочоса у дворі готелю "Дніпро", забудовники взялись за грубу руйнацію цінної споруди", - зазначив депутат.

Він звернувся до відповідних служб КМДА з проханням вжити заходів з метою недопущення руйнування будівлі і повернення її до комунальної власності.

"Без вікон і опалення, під дією вологи і морозів, розпочнеться прискорене і невідворотне руйнування пам’ятки. Тому, ми, кияни, повинні відстоювати цей будинок, не лише для збереження самої будівлі, а й для того, щоб не дати забудовникам вчити акт вандалізму: побудувати на Хрещатику "свічку", - закликав Бригинець.

Як відомо, будинок на вул. Грушевського, 4-б передали під знесення ТОВ "Грааль". За цією адресою запланували збудувати 160-метровий готельний комплекс.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.