Київський зоопарк попросить грошей в інших зоопарків України


Комунальне підприємство "Київський зоопарк" бачить одним з варіантів вирішення проблем зі своїми боргами звернення по допомогу до членів Асоціації зоопарків України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу зоопарку.

"Не можна залишати старі борги, бо це борги комунальної організації. Борги залишилися, і нікуди вони не дінуться. Ми повинні вирішувати цю проблему. Де брати кошти? Один з варіантів – звернутися в інші зоопарки, оскільки не так давно була створена асоціація зоопарків України", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовник агентства підкреслив, що зоопарк до теперішнього часу дуже успішно віддавав борги, але не за рахунок якості життя тварин.

"Ми погашаємо ці борги, але, очевидно, кредитор бажає, щоб це було більш динамічно. У нас не було можливості, і він не захотів довго чекати", - відзначили в прес-службі.

Зараз Київський зоопарк змушений віддавати борги за 2007 рік, оскільки тоді був підписаний договір між директором Київського зоопарку Федором Ромашем і ТОВ "Олімпус" про ремонтні роботи на пташнику, слоновнику і копитному відділі на суму 4,5 мільйона гривень.

Роботи були виконані в повному обсязі, проте через недофінансування Київський зоопарк винен ТОВ "Олімпус" близько 700 тисяч гривень.

Оскільки надалі керівництво зоопарку відмовилося від сплати боргів, то ТОВ "Олімпус" було змушене подати до суду, який виніс рішення про примусове стягнення боргів з комунальної організації "Київський зоопарк".

На сьогоднішній день вже виплачено 179 тисяч гривень, залишилось сплатити 593 тисячі гривень.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ