У столиці порахують усі парки та сквери


Головне управління земельних ресурсів Київської адміністрації має намір провести інвентаризацію земель природоохоронного призначення до кінця 2015 року.

Про заявив голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, відповідні заходи передбачені Планом дій з охорони навколишнього середовища міста Києва на 2011-2015 роки.

"Наразі у столиці проінвентаризовано лише 15% від загальної площі озеленених територій. Це вкрай низький показник. Коли ми проведемо інвентаризацію усіх парків і скверів, визначимо їхні межі та видамо документи, які посвідчують право власності чи користування цими земельними ділянками, ми зможемо убезпечити їх від знищення", - переконаний  Москаль.

Політик наголосив, що згідно із документом, Головне управління земельних ресурсів КМДА має до кінця 2015 року розробити проекти землеустрою об’єктів природозаповітного та іншого природоохоронного призначення, включаючи межі прибережно-захисних смуг озер та річок.

На виконання цих заходів необхідно 15 мільйонів гривень.

Депутат додав, що документом також передбачена розробка загальноміської схеми озеленення міста Києва, винесення в натуру захисних смуг водних об’єктів, розробка загальноміської цільової програми спорудження вздовж доріг газозахисних екранів у комплексі із зеленими смугами-екранами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ