Буккроссинг по-київськи: дозвольте книжці подорожувати



Фото liveinternet.ru

У Києві стає популярним рух буккроссингу. Мешканці залишають книги в заздалегідь придуманому місці, де її може знайти і прочитати хтось інший.

У столиці є чимало місць, де можна "збути" прочитану літературу і зайти щось нове, пише Gloss.ua.

Так, у книгарні "Смолоскип" (вул. Межигірська, 21) поличка буккроссинга знаходиться на просто посеред магазину.

Тут можна знайти хорошу книгу, бо працівники магазину стежать, щоб на полицю не попадала відверта макулатура.

В основному на поличці стоять книги молодих українських авторів та фантастика.

Обміняти книжку можна з понеділка по суботи з 11.00 до 19.00.

 Не знаєте, куди подіти прочитани книжки? Дозвольте їм "побачити" світ! Фото kulturologia.ru

У магазині Sister's (вул. Межигірська, 12) окрім книг, можна знайти й диски. Взяти друковане видання чи диск можна навіть, якщо у вас нічого взамін немає.

"Якщо людина бере книгу й нічого не залишає натомість, ми сподіваємося, що вона потім щось принесе", – пояснила одна із продавщиць.

Магазин працює з 10.00 до 21.00, без вихідних.

Буккроссинг навіть має свій логотип - книжку з ніжками. До того ж книги, відпущені у подорож, зазвичай, мають наліпки "Я вільна! Я не загублена! Прочитай мене і відправ у подорож". Фото liveinternet.ru 

У магазині Sister's (вул. Прорізна, 10) на поличці буккроссингу можна жіночі романи, навчальну літературу, самовчителі та словники. Працює магазин з 10.00 до 21.00, без вихідних.

Книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3) – одна з найвідоміших і найбільш активних на сьогоднішній день буккроссерських крапок у Києві.

Полиця там живе своїм життям: продавці зовсім не стежать за діями буккроссерів. Деякі беруть книжки читати, як у бібліотеці, інші приносять багато всього, але нічого не забирають замість.

Крім усілякої друкованої продукції, на місцевій полиці можна знайти стікери з логотипом буккроссинга (книжка з ніжками), які за бажанням можна приклеїти на принесену літературу.

Магазин працює з 9.00 до 21.00, без вихідних.

У кнайп-клубі "Купідон" (вул. Пушкінська, 1-3/5), відомому як одна з перших крапок буккроссинга в Києві, книги мають свою особливість. Охочим взяти звідти книгу варто бути готовим, що вона буде наскрізь прокурена.

Щоб обміняти книги (до речі, тут це роблять один до одного), слід звернутися до бармена й попередити його про свої наміри.

Працює заклад з понеділка по четвер та в неділю з 10.00 до 00.00, а в п’ятницю-суботу з 10.00 до 2.00.

У книжковій кав'ярні "Бабуїн" (вул. Симона Петлюри, 10) поличка буккросингу знаходиться у залі "Бібліотека".

Хоча точка ще офіційно не відкрита (це відбудеться упродовж декількох місяців), але є вже два стелажі, заповнені класичними доробками й рідкісними книгами завдяки правнучці поета Василя Еллана-Блакитного, Лідії Блакитної і колективу кав'ярні.

У "Бабуїні" планують відкривати формуляр кожному буккроссеру й записувати туди переміщення його книжок. Працює заклад з 11.00 до 23.00 без вихідних.

Ще одна непогана поличка буккроссингу є у Viola's pub (бул. Т. Шевченко, 1 А), який працює з 11.00 до 2.00 без вихідних.

 Книги можна залишити у кафе, книгарні, аеропорту і навіть у парку - охочі почитати завжди знайдуться. Фото englishedrissis.blogspot.com

Для довідки. Рух буккроссингу розпочався майже десять років тому, з легкої руки американського фахівця з інтернет-технологій Рона Хорнбекера.

Він створив перший буккроссерський сайт bookcrossing.com і в травні 2002 року залишив у фойє одного готелю 20 книг з написами, що пояснюють суть цього задуму.

Дуже швидко рух, мета якого згодом перетворити увесь світ у бібліотеку, став настільки популярним, що в 2004-му термін bookcrossing потрапив на сторінки Оксфордського словника.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ