У мерії заборонили брати хабарі?



Фото dp.ric.ua

Працювати у столичній мерії стало значно складніше. Нині, тамтешнім робітникам заборонити не те, що брати хабарі, а навіть думати про гроші.

Про це пише "Сегодня".

"Нас зібрав начальник і попередив: навіть якщо буде підозра, що за те або інше питання могли взяти гроші, людину відразу звільнять. І пригрозив законом про корупцію. Тепер усі бояться", — розповів один з провідних спеціалістів управління мерії.

За даними видання, причина таких заходів – бажання Партії регіонів перемогти на виборах у Києві.

Для цього керівництво міста не повинне бути заплямоване корупційними скандалами.

Прості співробітники шепочуться, що працювати стало складніше: "Ми по телефону слово "гроші" навіть промовляти боїмося, мало там що. Зараз щось взяти ризикують тільки від перевірених і добре знайомих людей. Прямо із клієнтом ніхто навіть зустрічатися не буде, тому що затримують усіх підряд. І будь-який незнайомий прохач може виявитися переодягненим міліціонером, вони зараз за нас узялися, трясуть не по-дитячому".

Жаліюся, що стало "важче вирішувати питання" і підприємці.

"Якщо раніше чітко знали, кому й скільки заносити, то зараз нічого не зрозуміло, дрібні чиновники бояться перевірок, до великих не достукатися. Тому вирішувати питання стало важко", — сказав один із забудовників.

У київській міліції говорять, що цього року за хабарників узялися всерйоз.

"Якщо за 10 місяців минулого року було 180 справ по хабарниках, то в цьому — уже 205", — розповів начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук.

Так, на чиновників КМДА заведено 27 справ, а на районних — 20.

Зараз у правоохоронних органах розслідується 54 справи проти чиновників. Деякі з них уже передані до суду. Торік було порушено кілька великих справ.

Наприклад, по будівництву швидкісного трамвая, по якім проходить заступник гендиректора "Київпастрансу" з будівництва Володимир Асадчий, екс-начальник "Київміськбуду-2" Сергій Кущ, голова наглядової ради "Експериментального заводу залізобетонних шпал" Олександр Кущ і ще кілька посадовців.

Водночас, судячи з нещодавніх подій, брати хабарі таки не перестали – тільки на минулому тижні спіймали двох хабарників. Так, службовця Київської облради затримали за хабару $25 тисяч, а підлегла Попова попалася на вимаганні 100 тисяч.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ