Столичні чиновники вчаться економити тепло


До 12 листопада у Києві триватимуть Дні енергоефективності.

Про це під час колегії 8 листопада заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, Дні енергоефективності мають на меті сконцентрувати увагу місцевих органів виконавчої влади, ділового кола та населення на питаннях ощадливого споживання паливно-енергетичних ресурсів, підвищенні культури споживання енергоресурсів у кожній оселі, на кожному робочому місці тощо.

"Проведення Днів енергоефективності – важлива подія для міста, що дозволить нам при покращенні якості надання послуги зменшити кількість спожитих на ринку енергоресурсів (як результат – скоротити витрати), створити нові робочі місця у секторі розробки, виробництва та реалізації енергоефективних технологій. Крім того, забезпечити конкурентну здатність Києва у порівнянні з європейськими столицями", – сказав Мазурчак.

У прес-службі мерії додали, що в період проведення Днів енергоефективності у місті відбудеться низка  відповідних заходів. Зокрема, приєднання Києва до ініціативи Угоди мерів, що дозволить залучати допомогу за спеціальними програми Європейської Комісії, а також використовувати досвід столиць Європи у питаннях розробки та реалізації комплексної енергетичної та кліматичної політики.

Крім того, участь у спеціалізованій виставці "Енергоефективність-2011", презентація конкурсу "Енергоефективна родина", тренінг для керівників та представників ОСББ з упровадження енергоефективних заходів у житловому секторі тощо.

Упродовж тижня енергофективності кияни матимуть змогу відвідати "Київенерго" та ознайомитися з основними технологічними процесами виробництва теплової та електричної енергії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ