Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4eb8f3160d1e4/
Українська правда
Київ

Рейдери атакують капелу та відоме видавництво

08.11.2011  10:15


Фото Relax.ua

У ніч на вівторок співробітники ТОВ "Тригліф" почали виселяти капелу Ревуцького, що на вулиці вул. Басейна, 1/2 А.

Про це на колегії у вівторок повідомила начальник Головного управління культури Світлана Зоріна.

"Уже третій раз уночі капелу Ревуцького виселяють. Це приміщення знаходиться в комунальній власності. Але комунальна власність здала його приватній фірмі ТОВ "Тригліф", яке ремонтує це приміщення. На сьогодні виселяють 70 людей (працівників), які там знаходяться. Уже третій раз Головне управління культури з 8 ранку починає свою роботу з цього приміщення", - сказала вона.

Жінка додала, що у ніч на вівторок з будівлі "винесли рояль, інструменти, до яких торкатися просто так не можливо".

Вона попросила першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака та голову району втрутитися у ситуацію.

Водночас, як пише Українська правда. Життя, про рейдерську атаку на приміщення заявив і власник та директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович.

Адже видавництво, що знаходиться по вул. Басейный, 1/2, теж потерпажє від рейдерів. 

Водночас, за даними депутата Київради від БЮТ Олександра Бригинця, ТОВ "Тригліф", яке не вперше нападає на будівлю, зруйнувало перекриття історичного будинку.

"У даному випадку, вочевидь, йдеться про змову забудовника та київської влади. Судіть самі: товариство довело дерев’яні перекриття до аварійного стану, навмисно зруйнувало їх, вирізавши діру в перекритті, а тепер капелу намагаються виселити, але не з однієї пошкодженої кімнати, а з усього приміщення", - наголосив Бригинець. 

Депутат переконаний, що йдеться не про звичайні ремонтні роботи, а про "авантюру під виглядом ремонтних робіт".

Він також нагадав, що 20 серпня ТОВ "Трігліф" увірвались крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 м до приміщення капели, чим перетворили пам’ятку, занесену до "Зводу пам’яток історії та культури України", в аварійну будівлю.  

Бригинець також додав, що звертався до МВС з вимогою порушити кримінальну справу за умисне незаконне нищення будівлі–пам’ятки та до голови КМДА Олександра Попова з проханням почати судовий процес проти власників приміщення, щоб забрати приміщення у недобросовісного власника і повернути його столичній громаді.

"Відповідь від Міністерства так і не надійшла. Винними у руйнуванні приміщення капели і доведення цієї будівлі-пам’ятки до аварійного стану, КМДА визнала балансоутримувача будівлі - КП "Київжитлоспецексплуатація", яка тепер намагається виселити капелу", підсумував Бригинець.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.