Більшість дитячих харчів продають з порушенням закону


Дві третини продавців дитячого харчування порушують законодавство.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

З початку року відділ контролю за якістю продовольчих товарів перевірив 24 суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю продуктами дитячого харчування, у 16-ти з яких виявив порушення.

"Зокрема, підприємці не зазначають необхідної, доступної, достовірної інформації на споживчому маркуванні про назву виробника, його адресу. А якщо остання і є, то вказана іноземною мовою – це недоступно та незручно для пересічного покупця", йдеться в повідомленні.

Також у багатьох випадках дитяче харчування продається без супровідних документів: посвідчень про якість та сертифікатів відповідності.

Крім того, недотримано температурний режим у приміщеннях, де зберігається продукція (не вище +25 С), що може призвести до псування продукції, а в подальшому – до отруєння дитини.

"Макування має бути чистим, без слідів намочування та іржі. Також споживач мусить уважно ознайомитися з інформацією на етикетці. На ній повинна бути вказана адреса, виробник, умови зберігання товару, спосіб приготування продукту, його склад, енергетична цінність, наявність чи відсутність у складі ГМО", – пояснила начальник відділу контролю за якістю продовольчих товарів Тетяна Вєдєрнікова.

Фахівці перевірили 791 кг кондитерських виробів та через неналежну якість або вичерпаний термін придатності призупинили реалізацію 274 кг (майже 35% від загальної кількості).

У Головному управлінні радять споживачам бути дуже уважними, купуючи молочні заварні тістечка, торти, глазурований та неглазурований зефір, а також продукти, які містять багато крему. Крім того, потрібно також перевіряти цілісність упаковки – вона повинна бути без ушкоджень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ