У Києві зникне вулиця Воровського


На сесії Київради 10 листопада вулиці Воровського повернуть історичну назву – вул. Бульварно-Кудрявська. 

Про це повідомив член комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

"Присвоєння та повернення історичних назв вулицям Києва, які мають стосунок до української історії та подій у столиці, замість назв, що пов’язані з тоталітаризмом – особлива місія, яка покладається на нинішній політикум", - наголосив Бригинець. 

Депутат зауважив, що за роки незалежності України профільні комісії КМДА та Київради напрацювали чимало необхідних повернень історичних назв, і цей процес, зважаючи на наближення Євро 2012, пожвавився.

Як відомо, на попередній сесії Київради вул. Танкову перейменували на вул. І. Сікорського.

На найближчій сесії Київради планують також повернути історичну назву вул. Червоноармійській (вул. Велика Васильківська) та вул. Фрунзе (вул. Кирилівська).

Для довідки. Вулиця Бульварно-Кудрявська виникла в 30-ті роки XIX ст. від місцевості Кудрявець. Сьогодні вона пролягає від Львівської площі до пл. Перемоги і у верхній частині прокладена як бульвар.

Вулиця Хрещатик з 1923 по 1937 рік називалася вулицею Воровського. Пізніше, головній вулиці Києва повернули її історичну назву, а на честь більшовика Вацлава Воровського назвали вулицю Бульварно-Кудрявську.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ