У Києві пройдуть "Дні буддійської культури"



Фото yeschinatour.com

З 8 по 27 листопада у столиці пройдуть Дні буддійської культури в Україні.

У рамках заходу на увагу глядачів чекає виставка буддійського мистецтва "Скарб Тибету", кінопокази й лекції буддійських учителів та експозиція сучасного мистецтва "Форма порожнечі", повідомляють організатори.

"Виставка "Скарб Тибету" є єдиною унікальною мандрівною експозицією, що складається з більше ніж 300 оригінальних експонатів привезених з Тибету, Непалу, Бутану та Індії. Під час виставки відвідувачі зможуть ознайомитися не лише з різними формами, через які виражає себе буддійське мистецтво, але й дізнатися про їх глибоке символічне значення. В експозиції представлено більше ніж 39 тханок (сувійний живопис), 67 буддійських статуй, а також предмети побуту та художнього промислу, храмові музичні інструменти та ритуальні предмети", повідомлять організатори.

Всі експонати виставки – справжні витвори буддійського мистецтва.

Виставку можна відвідати в Українському Домі з 8 по 27 листопада кожного дня з 10.00 до 18.00. Під час виставки працюватимуть екскурсоводи, проходитимуть лекції та майстер-класи з буддійської медитації.

Водночас 15 та 16 листопада (о 19.00) киянам та гостям Києва в столичному кінотеатрі "Кінопанорама" представлять фільми про буддизм: "У пошуках стародавнього Тибету. Подорож до спадщини Будди" та "Прозорий Лама".

24 листопада о 19.00 в Українському Домі відбудеться показ фільму "Подорож, сповнена глибокого змісту".

До Днів буддійської культури долучились і сучасні українські художники, які продемонструють своє бачення східної філософії за допомогою сучасного мистецтва на виставці "Форма пустоти", що проходитиме в галереї "Боттега" з 10 до 24 листопада.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ